Nieuwsbrief

April 2017

SmartLight heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en installeren van speciale toepassingen van LED-verlichting. De evolutie in LED-verlichting neemt een enorme vlucht. Er is steeds meer vraag naar creatieve toepassingen zowel aan de besturingskant als aan de kant van ontwikkeling. In onderstaande projecten kreeg SmartLight de uitdaging Licht en beweging te combineren en installeren tot een prachtig driedimensionaal dynamisch Licht kunstwerk.

Kinetisch lichtobject in de Heuvel, Eindhoven

Dit indrukwekkende lichtobject hangt in de koepel van het winkelcentrum De Heuvel in Eindhoven en is ontworpen door Har Hollands Lichtarchitect technisch ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd door SmartLight.

Er hangen 121 acrylaat buizen van 2m lengte met LED pixelstrips die van kleur veranderen in een voorgedefinieerd programma.

Iedere buis wordt afzonderlijk met een motor aangestuurd waardoor een 3 dimensionaal patroon ontstaat dat continu van vorm en kleur verandert.

Meer informatie: info@smartlight.nl

 

Dynamische patronen op schoorsteen TUE-Eindhoven

De schoorsteen op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven is gebouwd in 1958 als rookafvoer van het centrale ketelhuis. De schoorsteen heeft een hoogte van 70 m en aan de voet een diameter van 5,3m. De schoorsteen is niet meer actief en de TU wil deze als markant punt voor de toekomst behouden, daarom hebben ze gekozen er een lichtbaken van te maken. In totaal zijn er 10.000 RGB LEDs aangebracht die tezamen diverse patronen kunnen weergeven, zoals neuronen, voronoi, fase transitie, turbulentie, moire, signalen, bloedvaten, golven, etc.

O.L.V van Lourdes ziekenhuis Waregem

Het lichtkunstwerk in het O.L.V. van Lourdes ziekenhuis in Waregem is een driedimensionale LED-installatie bestaande uit 6.400 aanstuurbare RGB-LEDs, ontworpen door lichtkunstenaar Har Hollands.

Om het herkennen van lijnen en patronen te minimaliseren is er gebruik gemaakt van verschillende onderlinge afstanden tussen de LEDs en zijn de kabels niet volgens een orthogonaal grid opgehangen.

Highlights | Producten

De SmartBend is een mooi strak design armatuur dat als blikvanger in het interieur kan worden toegepast. Het frame kan in RVS of aluminium worden uitgevoerd. Standaard diameters zijn Ø1.20m, Ø1.30m, Ø1.50m of Ø1.60m maar diameters op maat zijn ook mogelijk. Zelfs Ø10m behoort tot de mogelijkheden.

 

Voor meer informatie: info@smartlight.nl

De LedLineair is een lineair LED armatuur gemaakt van ons duurzame extrusieprofiel. Het armatuur kan in een continue lijn worden gekoppeld, opgebouwd uit lengtes van maximaal 3 meter lang. Passtukken worden op maat geleverd. Ook zijn krommingen in het ontwerp mogelijk. Toepassingen voor zowel binnen als buiten, van parkeergarages tot pendelarmatuur voor kantoren of winkels. Bewegings- en aanwezigheidsdetectie is mogelijk in combinatie met Dali drivers.

 

Voor meer informatie: info@smartlight.nl

LED strips en profielen kunnen op maat, en per lengte geleverd worden. Vaak is het zo dat leveranciers ledstrips per rollen van 5 meter aanbieden. SmartLight kan voor de klant lengtes op maat leveren en profielen op maat in iedere maat die wordt opgegeven door de klant, afhankelijk om de hoeveel cm de strips kunnen worden afgeknipt.

Nieuwe ruimte voor het ingieten van hars

SmartLight heeft een geacclimatiseerde ruimte ingericht met de juiste luchtvochtigheid en temperatuur voor het ingieten van hars. Dit voorkomt luchtbelvorming in de hars en zorgt voor een optimale droogtijd voor het uitharden van de hars. Lengtes van maximaal 6m kunnen worden ingegoten.

Meer informatie.

 

 

Leave a Reply